Scroll to top

Γιαούρτι με μήλα, μπαχαρικά και μέλι


- 29 Φεβρουαρίου 2020

  •  

    Συστατικά
    450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    2 κ.σ. μέλι
    1/2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
    1/2 κ.γ. κουρκουμά
    2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    1 πρέζα αλάτι
    2 μήλα
    50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
    50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα

    Μέθοδος Εκτέλεσης
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
    Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
    Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
    Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
    Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!

    Πηγή:akispetretzikis.com

  • Δείτε επίσης...