Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
1 φλιτζάνι Τομάτα στον τρίφτη
½ κουτ. γλυκού Τοματοπολτός Διπλής Συμπύκνωσης
2 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
λίγο αλεύρι

Για το ρύζι

500γρ. Ρύζι Καρολίνα
100ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
αλάτι

 

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια:

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τινάζετε το περιττό αλεύρι.

Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε το περισσότερο Ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, την Τομάτα στον Τρίφτη, τον Τοματοπολτό, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Αφού πάρει βράση για 10 λεπτά η σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά ακόμη.

Ετοιμάζετε το ρύζι:

Ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το Ρύζι. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό, αλατίζετε και βράζετε μέχρι το Ρύζι να μαλακώσει. Σερβίρετε με τα κεφτεδάκια και ένα μπολ κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr