Εξοπλισμός
Ορθογώνια φόρμα 24×11 εκ
Υλικά
300 γρ Nesquik νιφάδες βρώμης με κακάο
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ μέλι ή σιρόπι Αγαύγης
120 ml ελαιόλαδο
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ μαχλέπι
3 σταγόνες μαστίχας Χίου
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
20 γρ μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα

Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
Χτυπάω στο γουδί τις σταγόνες της μαστίχας Χίου με ½ κγ ζάχαρη ή νιφάδες βρώμης να γίνουν σκόνη.
Τα προσθέτω στο μπολ μαζί με το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι (το έχω ζεστάνει ελαφρά), το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Ενσωματώνω και το γιαούρτι στο μείγμα.
Ρίχνω το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και βάζω σταδιακά τις Nesquik νιφάδες βρώμης με κακάο.
Μεταφέρω το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα με λαδόκολλα και πασπαλίζω την επιφάνεια με σουσάμι.
Καθώς προθερμαίνω το φούρνο στους 180*C, αφήνω 10 λεπτά το μείγμα να ηρεμίσει και να σφίξει καθώς η βρώμη απορροφά τα υγρά.
Το ψήνω στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 50-60 λεπτά.
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά, το μεταφέρω στην πιατέλα μου αφαιρώντας την λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει τελείως πριν το κόψω σε κομμάτια και το σερβίρω.

 

 

Πηγή:paxxi.gr