Συστατικά

4 κολοκυθάκια, μεγάλα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
100 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους.
Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Για τη σάλτσα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε στο μπολ και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για 5-7 λεπτά να βράσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που ψήσαμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το τσορίθο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και σερβίρουμε

 

Πηγή: akispetretzikis.com