Συστατικά

Για τη μαρινάδα

18 λιαστές ντομάτες, (όχι σε λάδι)
1-2 πιπεριές τσίλι, κομμένες στη μέση
300 γρ. νερό, καυτό
300 γρ. κρασί κόκκινο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. χυμό, λάιμ
3 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

Για το κοτόπουλο

4 κοτόπουλο, μπούτια, μεγάλα
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καυτό νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για μισή ώρα.

Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ¼ από το ζουμί σε ένα μπολ.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από τα σπόρια), τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και το υγρό που έχουμε κρατήσει και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφού φυλάξουμε χωριστά περίπου μία κουταλιά της σούπας.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

Βάζουμε στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες, σκεπασμένο. Καλό θα ήταν να τα γυρίσουμε μία φορά όσο θα βρίσκονται στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου και βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, αφού το αλείψουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στην άκρη (όχι αυτή στην οποία μαρινάραμε το κρέας).

Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς το συχνά.

Στα μισά του ψησίματος (σε περίπου 10 λεπτά), με ένα πινέλο το αλείφουμε πάλι με τη μαρινάδα που έχουμε φυλάξει.

Γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο τσίλι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Tip
Το κοτόπουλο αυτής της συνταγής μπορεί να ψηθεί και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά. Καλό θα ήταν να το γυρίσουμε μία με δύο φορές και την πρώτη φορά να το αλείψουμε με τη μαρινάδα.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com