Συστατικά

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο κότας
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
10 σκ. σκόρδο
1 στικ κανέλα
600 γρ. γάλα
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
2 κλ. δεντρολίβανο
5-6 φύλλα φασκόμηλου

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας
φύλλα φασκόμηλου
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα γουδί βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο κότας και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Απλώνουμε με τα χέρια μας πάνω στο κοτόπουλο και φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα σκόρδα, την κανέλα, σβήνουμε με το γάλα και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Μόλις πάρει μία βράση μεταφέρουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και προσθέτουμε δεντρολίβανο και φασκόμηλο.

Δένουμε τα πόδια από το κοτόπουλο με έναν σπάγγο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 45 λεπτά.
Σερβίρουμε με τον πουρέ, φασκόμηλο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com