Συστατικά

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 ντομάτα
4 αβγά, μέτρια
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για muffins, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά τους.
Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.

Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά.
Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τσένταρ.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com