Scroll to top

Σοκολατένια πάστα φλώρα


- 9 Αυγούστου 2020

  •  

     

    Συστατικά

    130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 αβγά, μεσαία
    210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    70 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
    1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    500 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
    30 γρ. φουντούκια

     

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    Βάζουμε το ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε μόνο τον κρόκο από το δεύτερο αυγό. Το ασπράδι το αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Μεταφέρουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο, τη μεταφέρουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά να ξεκουραστεί.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
    Κόβουμε το 1/3 από τη ζύμη και το αφήνουμε στην άκρη.

    Τα υπόλοιπα 2/3 από τη ζύμη τα απλώνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Φροντίζουμε να κάνουμε και ένα γείσο περιμετρικά για να κρατήσει τη γέμιση. Γεμίζουμε με την πραλίνα σοκολάτας.

    Παίρνουμε το κομμάτι της ζύμης που αφήσαμε στην άκρη και το πλάθουμε ώστε να γίνει μια λωρίδα. Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και τοποθετούμε πάνω από την πραλίνα. Αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που είχαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φουντούκια.
    Ψήνουμε για 40 λεπτά.
    Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

     

     

     

     

    Πηγή: akispetretzikis.com

     

  • Δείτε επίσης...