Συστατικά
200 γρ. μπέικον, κομμάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια champignon
πιπέρι
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. κεφαλοτύρι
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αβγά, μέτρια
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. ταλιατέλες, πολύχρωμες
1 κύβο λαχανικών Maggi
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες 2 χιλιοστών τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσό χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια τρίβουμε τη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο.
Βάζουμε τα 75 γρ. γραβιέρας και 75 γρ. τυρί χωριάτικο σε ένα πολύ μεγάλο μπολ που να χωράει και τα ζυμαρικά αργότερα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κύβο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σπάμε την φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τις ταλιατέλες στο μπολ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×35εκ. και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο που έχουμε τρίψει και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: akispetretzikis.com