Συστατικά

20 γρ. βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. νερό
30 γρ. κακάο
30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
6 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Παίρνουμε 6 ατομικά φορμάκια με διάμετρο 9 εκ. και τα αλείφουμε με το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το κακάο, την κουβερτούρα γάλακτος και τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 800 Watt.

Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογνοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Στο κρύο μείγμα με τη σοκολάτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακτεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της.

Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα φορμάκια.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και σαντιγί.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com