Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά (ριγκατόνι, πένες, φαρφάλες)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 – 12 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 μεσαία κρεμμύδια, σε φέτες
400ml κρέμα γάλακτος light
2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
200γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
120γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
200γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
3 αβγά
30γρ. φρυγανιά τριμμένη
40γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.
Παράλληλα, προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια το μπέικον ψιλοκομμένο. Τσιγαρίζετε για 1 – 2 λεπτά και μόλις δείτε ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε για 3 – 5 λεπτά, έως ότου μειωθεί ο όγκος των κρεμμυδιών.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον κουρκουμά και μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε απ’ την εστία κι αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Στην κατσαρόλα που έχετε βράσει τα ζυμαρικά, για να μην λερώνετε άλλα σκεύη, επαναφέρετε τα ζυμαρικά και προσθέτετε τα 3 τυριά, την κρέμα γάλακτος με τα λαχανικά και το μπέικον (που έχουν κρυώσει), το μπρόκολο, αρκετό πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και σε περίπτωση που τα τυριά δεν είναι τόσο αλμυρά προσθέτετε αλάτι και στη συνέχεια τα 3 αβγά. Σιγουρεύεστε ότι τα ζυμαρικά έχουν ανακατευτεί εντελώς με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνετε και προσθέτετε φρυγανιά σε ένα μεγάλο πυρέξ. Αδειάζετε το μίγμα ζυμαρικών στο πυρέξ και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και το τυρί, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως σε ένα μικρό μπολ. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φούρνου και σερβίρετε.
Tips
Για αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη ζυμαρικών που σας έχουν περισσέψει από άλλες συνταγές και έχουν από λίγα μέσα.
Πηγή: olivemagazine.gr