Συστατικά

Για το κοτόπουλο

2 αβγά
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι
400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 καρότο
100 γρ. μανιτάρια champignon
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
70 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Για τη σύνθεση

250 γρ. νουντλς
1 κ.σ. σησαμέλαιο
20 γρ. σουσάμι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το νερό, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες 1 εκ. και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και ψηθούν μέχρι μέσα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.
Κόβουμε το καρότο σε λεπτά μισοφέγγαρα, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, τη γλυκόξινη σάλτσα, το βαλσάμικο, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά τα βρασμένα noodles και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το σουσάμι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com