Γιορτάζουμε τη χιλιοστή μας έκδοση

Τα χιλιάσαμε λοιπόν! Το πρώτο φύλλο του 2015 τυχαίνει να είναι και το χιλιοστό της εφημερίδας μας, που φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στα τεκταινόμενα της Πιερίας! Και έχουμε κάθε λόγο να το γιορτάζουμε, αφού το να καταφέρει μια εβδομαδιαία εφημερίδα, όχι μόνο της επαρχίας αλλά ακόμη και της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης να αγγίξει το «μαγικό» αριθμό 1.000 είναι ένα μικρό κατόρθωμα.

 

Ήταν το 1993, όταν οι τότε «Πιερικές Αγγελίες» έκαναν τη δυναμική τους εμφάνιση στον τοπικό τύπο της Πιερίας. Πρώτη χρονολογία σταθμός το 1999, όταν η εφημερίδα μετονομάζεται σε «Ενημέρωση και Αγγελίες» και το περιεχόμενό της εμπλουτίζεται περιλαμβάνοντας θέματα από την τοπική ειδησεογραφία.

 

Η εφημερίδα βρίσκεται ανελλιπώς κάθε Τρίτη στα περίπτερα και σημεία πώλησης τύπου της Πιερίας, με 24 έως 32 σελίδες. Επιπλέον, διανέμεται σε συνδρομητές εντός και εκτός νομού, ενώ ένα μεγάλο μέρος των φύλλων διανέμεται δωρεάν από τον Κολινδρό μέχρι τους Νέους Πόρους.

 

 

Δεύτερη χρονολογία σταθμός το 2008, όταν η εφημερίδα αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις των σημαντικότερων θεμάτων του νομού και εύστοχες παραπολιτικές στήλες εξασφαλίζοντας παράλληλα συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους δημοσιογράφους της Πιερίας. Στις εσωτερικές της σελίδες περιλαμβάνονται πλούσιο αθλητικό ρεπορτάζ, ιατρική στήλη, θέματα τεχνολογίας, αγροτικά θέματα, όλες οι προσλήψεις του δημοσίου και φυσικά εκατοντάδες ευκαιρίες μέσα από τις Μικρές Αγγελίες.

 

 

Παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς συνάντησε η εφημερίδα, απ’ αυτές που κάθε εφημερίδα συναντά στην πορεία της, παρά τις μεταβατικές περιόδους που διήλθε η χώρα και η Πιερία, παρά τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η τελευταία πενταετία που συμπίπτει με την οικονομική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η κοινωνία και η οικονομία, η «Ενημέρωση και Αγγελίες» συνεχίζει αυτό που κάνει από την πρώτη στιγμή: να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

 

Μέσα από τις σελίδες της έχουν περάσει και έχουν καταγραφεί τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που σημαδεύουν χρόνο με το χρόνο αυτόν τον τόπο, που έχουν επηρεάσει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τις ζωές των ανθρώπων και έχουν διαμορφώσει το μέλλον των παιδιών μας. Επί της ουσίας έχει περάσει και συνεχίζει να περνά η ιστορία της Πιερίας…

 

Μια ματιά μόνο σε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα εξώφυλλα της εφημερίδας αρκεί για να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω, αλλά ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια οι βουλευτικές εκλογές του 2012, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, οπότε και έκανε την «επέλασή» του ο Καλλικράτης, αλλά και του 2014 στην Πιερία και την Κ. Μακεδονία, τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κατερίνης, ο αγώνας ενάντια στα διόδια του Αιγινίου και άλλα πολλά έχουν καταγραφεί μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας.

 

Και όχι μόνο αυτά, αλλά και όσα είχαν προαναγγελθεί και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, όσα είχαν ειπωθεί για να αναιρεθούν στη συνέχεια, όσα μεγαλεπήβολα σχέδια έμειναν στα χαρτιά και άλλα πολλά.

 

Το 2015, το οποίο μας έκανε ποδαρικό με εκλογές στις 25 Ιανουρίου και την πιο σύντομη ίσως προεκλογική περίοδο που έχει υπάρξει από τη μεταπολίτευση, βρίσκει την εφημερίδα για μια ακόμη φορά στις επάλξεις της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών της Πιερίας.

 

Να’ μαστε λοιπόν σήμερα εδώ, στην αυγή του 2015, να γιορτάζουμε τα χίλια μας φύλλα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον, δεν γνωρίζουμε τι θα φέρει το αύριο. Ο επαρχιακός τύπος διέρχεται μια από τις δυσκολότερες φάσεις του και έχει «χτυπηθεί» σε μεγάλο βαθμό, παρά το σημαντικό έργο που επιτελεί. Αυτό όμως που μπορούμε να δηλώσουμε με κάθε βεβαιότητα είναι ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε πιστοί στην αρχική μας δέσμευση: αυτή της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης.