Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο  της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στην τελευταία του συνεδρίαση. Ωστόσο, το θέμα, που ήρθε προ ημερησίας διατάξεως με αφορμή τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, δεν «πέρασε» ασυζητητί, αλλά ύστερα από έντονο διάλογο ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά και όπως σημείωσε εισάγοντας το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθ. Λιακόπουλος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο πρέπει να ενισχυθεί με το παραπάνω ποσό, σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής, αφού εκτός από την προσφορά του σε 300 οικογένειες, θα ενισχύσει 200 επιπλέον οικογένειες την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.

Τις ενστάσεις του για το παραπάνω θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Γιαννούλης διευκρινίζοντας πως δεν διαφωνεί με την επιχορήγηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης αλλά τονίζοντας πως θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει υπόψη του και άλλες παρόμοιες προσπάθειες ώστε να μην γίνεται επιλεκτική προνοιακή πολιτική. 

Επιπλέον, τόσο ο ίδιος ο κ. Γιαννούλης όσο και η Γν. Χαϊλατζίδου επισήμαναν πως θα μπορούσε να ενισχυθεί τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης όσο και η πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης, του Δικτύου Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας και της Οικολογικής Ομάδας «Μητέρα Γη» με σκοπό τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στο Κομπάνι. Πρότειναν μάλιστα και το ποσό των 2.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στ. Ανανιάδης διαφοροποιήθηκε λέγοντας πως η έννοια της αλληλεγγύης έχει παρεξηγηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα και πρόσθεσε πως ο δήμος θα έπρεπε να αναδεικνύει τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο ίδιος.

Απαντώντας ο Δ. Ντούρος τόνισε πως η Εκκλησία ανέκαθεν και διαχρονικά επιτελεί αυτό το έργο δίχως να το διαφημίζει και αυτό δεν θα έπρεπε να ενοχλεί. Στην ίδια γραμμή ο Ν. Παπαζιώγας επισήμανε πως δεν υπάρχει λόγος να αδικείται ούτε το έργο της Εκκλησίας ούτε κάποιας άλλης εθελοντικής ομάδας και συμπλήρωσε πως η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο δίκτυο διανομής συσσιτίων, το οποίο βοηθά καθημερινά τους απόρους.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση του «Άλλου Δρόμου», ενώ το θέμα της επιχορήγησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης με το ποσό των 10.000 ευρώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διαφοροποιούμενου του κ. Ανανιάδη που ψήφισε παρών.