paraemporio-1Από τη Δημοτική Αστυνομία, την ΕΛ.ΑΣ. και στη συνδρομή Δικαστικών Αρχών

Έφοδος σε σπίτια λαθρομεταναστών για την πάταξη του παραεμπορίου

Νέα επιχείρηση – σκούπα για την πάταξη του παραεμπορίου, από τη δημοτική αστυνομία Κατερίνης και την ΕΛ.ΑΣ. Εδώ και μέρες υπήρχε η πληροφορία πως σε σπίτια στην Παραλία που διαμένουν λαθρομετανάστες υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού», τα οποία διάφοροι μετανάστες ήταν έτοιμοι να τα διοχετεύσουν στην τοπική αγορά, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στο υγιές εμπόριο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Συνολικά κατασχέθηκαν 15.000 προϊόντα μαϊμού, τα οποία οι λαθρομετανάστες ήταν έτοιμοι να τα διαθέσουν στην… αγορά! Το πρωί της Παρασκευής  στο Δημαρχείο της Κατερίνης, στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας, έγινε σύσκεψη μεταξύ των Αντιδημάρχων Γ. Ίτσιο, Ζ. Σατραζέμη και Δ. Βαϊνά, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας Γ. Κουθουρίδης και ο κ. Τ. Λεμονόπουλος. Εκεί αποφασίσθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιχείρηση στην Παραλία, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις  για θέματα που έχουν να κάνουν με την Παραλία, όπως η καθαριότητα, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κ.α.
Η έφοδος στα σπίτια των λαθρομεταναστών
Τελικά, η έφοδος σε σπίτια Λαθρομεταναστών αποφασίσθηκε να γίνει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όπου άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Τάξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και παρουσία της Ειρηνοδίκη Κατερίνης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε σπίτια. Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων που επρόκειτο να διακινηθεί παράνομα στην αγορά. Τα εν λόγω εμπορεύματα, συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο, όπου και καταστράφηκαν το πρωί του Σαββάτου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ίτσιου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Βαϊνά και της αρμόδιας υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας κας Νόπης Παπαδοπούλου.

Δηλώσεις
«Με εντολή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την πάταξη του παραεμπορίου, προσπαθώντας, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να στηρίξουμε  τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας. Με την προχθεσινή επιχείρηση στέλνουμε ένα σαφές  μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο το φαινόμενο, γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Γ. Ίτσιος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ειρηνοδίκη Κατερίνης και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την άψογη συνεργασία.
Από την πλευρά του, ο κ. Βαϊνάς συνεχάρη  τον κ. Ίτσιο, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. για την επιτυχημένη επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου, ενώ ιδιαίτερα τόνισε πως πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ο οποίος έχει θέσει σε προτεραιότητα ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα για την τοπική οικονομία.
«Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου μετά την καταγραφή και σύνθλιψη των προϊόντων του παρεμπορίου, να διαθέτει άμεσα απορριμματοφόρα, ώστε τα καταστρεμμένα προϊόντα να οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή για ανακύκλωση αντίστοιχα, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιθούν», είπε ο κ. Βαϊνάς
Τέλος, ο  Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παραλίας Γ. Κουθουρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από  την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής Κατερίνης για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Παραλία, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για την άψογη συνεργασία.