Συστατικά

3 αβγά, μέτρια
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεχωρίζουμε σε δύο διαφορετικά μπολ τα ασπράδια και τους κρόκους από τα 3 αβγά.
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν την υφή μαρέγκας για περίπου 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Παράλληλα βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη με τους κρόκους.
Αφαιρούμε το μπολ με την κουβερτούρα από το μπεν μαρί.

Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία της κουβερτούρας θα «ψήσει» τα αβγά.

Ρίχνουμε μία κουταλιά από τη μαρέγκα στο μπολ με τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο του.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπολ και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ώστε να σφίξει η μους.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com