Συστατικά

Για τη μαρινάδα

1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
20 γρ. σάλτσα σόγιας
100 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μέλι
ξύσμα, από 2 λάιμ
10 γρ. τζίντζερ

Για τη σαλάτα

250 γρ. τόνο, φρέσκο
100 γρ. μανιτάρια champignon
1 καρότο
100 γρ. πράσινη σαλάτα

Για το σερβίρισμα

1 πιπεριά τσίλι
κόλιανδρο, φρέσκο
σουσάμι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, την chili sauce, τη σάλτσα σόγιας, το ηλιέλαιο, το μέλι, το ξύσμα από τα λάιμ, το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για το καρπάτσιο τόνου

Βγάζουμε τον τόνο από το ψυγείο. Θέλουμε να είναι στο ψυγείο για να σφίξει ώστε να μπορέσουμε να τον κόψουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τον βάλουμε στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά.
Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες 0,5 εκ. και απλώνουμε με ένα πινέλο λίγη από τη μαρινάδα. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το καρότο σε λεπτά στικς και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τη σαλάτα, τα μανιτάρια, το καρότο, τον τόνο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Σερβίρουμε με την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένο, τον κόλιανδρο και σουσάμι.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com