____.-_6Με σατιρισμό της επικαιρότητας αλλά και αισιόδοξα μηνύματα πραγματοποιήθηκε το 29ο καρναβάλι της Βροντούς, που φέτος παρά τη σοβαρή έλλειψη χρημάτων, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε κανονικά στον κεντρικό δρόμο του χωριού.  Το ότι έγινε κανονικά το καρναβάλι στη Βροντού. Την Καθαρά Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Πιερίας γιόρτασαν τα Κούλουμα, αν και ο καιρός μετά το μεσημέρι δεν το επέτρεψε.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
Στην πραγματοποίηση του βροντινού καρναβαλιού εργάστηκε πρωτίστως ο πολιτιστικός σύλλογος Βροντούς με τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου, συνέβαλαν όμως και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία της περιοχής καθώς και πολλοί ανώνυμοι εθελοντές, νέοι στην πλειοψηφία τους, που με το μεράκι τους, το κέφι τους και τις ιδέες τους, εργάστηκαν για τη δημιουργία των αυτοσχέδιων σατιρικών αρμάτων τα οποία μαζί με τους ίδιους, παρέλασαν το μεσημέρι της Κυριακής.
Συμβολή όμως είχαν και οι χορηγοί της εκδήλωσης, που παρά την οικονομική κρίση ήταν και φέτος κάμποσοι και στήριξαν, για μια ακόμη χρονιά, αυτό τον θεσμό που ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια και συνεχίζεται.
Φέτος στην καρναβαλική εκδήλωση συμμετείχαν και ένα κλιμάκιο από καρναβαλιστές της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης αλλά και ένα τρενάκι από τα ΚΤΕΛ Κατερίνης. Επίσης, θετική συμβολή στη διοργάνωση είχαν, όπως κάθε χρόνο, οχήματα και στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας που ήταν παρόντες για την τήρηση της τάξης.
Τον συντονισμό, την παρουσίαση και τον ιδιαίτερο σχολιασμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μαρία Βαλσαμίδου.
Τον γενικό συντονισμό της φετινής διοργάνωσης είχε η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του Δ.Δίου-Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, η οποία και εκφράζει τις ευχαριστίες της καθώς και τις ευχαριστίες του δήμου Δίου-Ολύμπου προς όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν με θετικό τρόπο στον εορτασμό του 29ου καρναβαλιού της Βροντούς. Αποκριάτικες εκδηλώσεις τη Καθαρά Δευτέρα είχαμε στη Λεπτοκαρυά, αλλά και σε άλλες περιοχές της Νότιας Πιερίας.

Στη Βόρεια Πιερία
Πολλές ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Πιερία τόσο την Κυριακή της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα. Το κάψιμο των κέδρων, την Κυριακή, αναβίωσε στην Παλιόστανη, τα Ρυάκια και την Καστανιά, ενώ την καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Κολινδρό, το Αιγίνιο, τον Μακρύγαλο και τις Αλυκές Κίτρους. Ο κόσμος που έσπευσε στις εκδηλώσεις ήταν αρκετός, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες καθώς  το επέτρεψε και ο καιρός.