Συστατικά

Για την πανσέτα

1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

Για τις πίτες

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
6 κ.σ. τζατζίκι
100 γρ. πατάτες τηγανητές

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πανσέτα

Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζουμε τη μισή πανσέτα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή. Ιδανικά δεν ανακατεύουμε πολύ κατά την ώρα του ψησίματος για να ψηθεί σωστά η πανσέτα και να μην βράσει.
Σβήνουμε με 1 κ.γ. από το ξίδι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη δόση της πανσέτας.

Για τις πίτες

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, αλάτι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ιδανικά τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 10 εκ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μια πίτα και ψήνουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί μέχρι μέσα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι. Βάζουμε πανσέτα, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.
Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com