Συστατικά

180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αβγά, μεσαία
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. καρύδια, τριμμένα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
500 γρ. ζαχαρόπαστα, σοκολάτας
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, χωρίς κομμάτια

Για το σερβίρισμα

ζαχαρωτά, της αρεσκείας μας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα μέχρι να βάλουμε το επόμενο. Βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, αλάτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο μπολ και βάζουμε στο ένα το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στο άλλο το κίτρινο. Ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε σε δύο φόρμες για κέικ αλευρωμένες και βουτυρωμένες 10×30 εκ. και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βάζουμε τη ζαχαρόπαστα στον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με έναν πλάστη 20×30 εκ. Απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα βερίκοκο σε όλη την επιφάνειά της.

Κόβουμε τα κέικ κάθετα κατά μήκος και τοποθετούμε στο κέντρο το μισό κίτρινο κομμάτι και απλώνουμε μαρμελάδα βερίκοκο. Τοποθετούμε δίπλα του το μισό κόκκινο και απλώνουμε μαρμελάδα.

Βάζουμε πάνω από το κίτρινο κομμάτι το δεύτερο κόκκινο και πάνω από το κόκκινο το κίτρινο απλώνοντας μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά τους.

Τυλίγουμε με τη ζαχαρόπαστα και κλείνουμε σαν φάκελο.

Στολίζουμε με ζαχαρωτά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com