Υλικά
700γρ. στήθος γαλοπούλας, σε κύβους
180γρ. νιφάδες βρώμης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ξινόμηλα, σε κύβους
1 φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού κομμένες στη μέση ή μαύρες σταφίδες
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας κάρι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα και την πασπαλίζετε με το μισό κάρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σοτάρετε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια ή τις σταφίδες και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε την τραγανή κρούστα.
Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο κάρι και λίγο ελαιόλαδο να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Μεταφέρετε το μίγμα με τη γαλοπούλα σε πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζετε σε τέσσερα ατομικά πιρεξάκια. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της βρώμης, βάζετε το φαγητό στο γκριλ και το ψήνετε στους 180οC για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με ακατέργαστο ρύζι.
Πηγή: olivemagazine.gr