2012-01-14_-_.--12_-____2Επίσκεψη Δημοσιογράφων στο Νομό μας από  Πανελλήνια και Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης

Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Επιμελητήριο

Πάνω από 50 Δημοσιογράφοι από Πανελλήνια και Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Πιερία, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που τους απηύθυνε το Επιμελητήριο, με σκοπό να γνωρίσουν τις φυσικές και ιστορικές ομορφιές του τόπου μας.  Η υποδοχή των δημοσιογράφων έγινε στο Επιμελητήριο Πιερίας, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν με πούλμαν, προσφορά του τουριστικού πρακτορείου «VELONIS» στο Λιτόχωρο, όπου τους παρατέθηκε δείπνο στο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», προσφορά του καταστήματος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους έκανε μια σύντομη αναφορά στο φυσικό και ιστορικό πλούτο που διαθέτει η περιοχή μας, αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Το Σάββατο, πρώτη μέρα της επισκέψεώς τους, οι Δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Νότιας Πιερίας, όπως τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Δίου, σημεία του Ολύμπου, το Ναυτικό Μουσείο του Λιτοχώρου και τον παραδοσιακό οικισμό του Παντελεήμονα. Άψογος οικοδεσπότης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, όπως και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και η υπεύθυνη τύπου του Επιμελητηρίου Χριστίνα Σιδηροπούλου. Στη συνέχεια τους παρατέθηκε γεύμα σε ταβέρνα του Π. Παντελεήμονα, προσφορά του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων. Το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή των Δημοσιογράφων βρέθηκε στον ορεινό όγκο των Πιερίων και συγκεκριμένα στο Ελατοχώρι, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Στο δείπνο που προσέφεραν οι επαγγελματίες του Ελατοχωρίου, στο ‘‘Παλιό Σχολειό’’ του Ελατοχωρίου, παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Πόπη Μπατάλα   και κ. Δημήτρης Βαινάς. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  ενημέρωσε τους Δημοσιογράφους για την ανάπτυξη των Πιερίων τα τελευταία χρόνια και τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.
Το πρωί της Κυριακής οι φιλοξενούμενοι Δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και να ανέβουν, με τη βοήθεια του lift, μέχρι την κορυφή του Βουνού και να απολαύσουν το εκπληκτικό τοπίο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο σαλέ όπου η Πρόεδρος του συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη έκοψε την πίτα του συλλόγου για το νέο έτος, παρουσία των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων.  Το φλουρί κέρδισε η υπεύθυνη τύπου του Επιμελητηρίου Χριστίνα Σιδηροπούλου. Πριν  αναχωρήσουν από το Ελατοχώρι, είχαν την ευκαιρία  να επισκεφθούν και το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Το μεσημέρι της Κυριακής ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πύδνας, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την Παραλία Κατερίνης και το αποχαιρετιστήριο γεύμα στο ξενοδοχείο Mediterranean Village, με gourmet γεύσεις, προσφορά του ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας κ. Βασίλη Λάμπρου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε να τους ήταν χρήσιμη η φιλοξενία και να μπόρεσαν να γνωρίσουν την Πιερία. Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μεταφέρουν στο ευρύ κοινό εικόνες και βιώματα που αποκόμισαν από το νομό μας, κατά την παρουσία τους.   Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Σημειώνεται πως στο γεύμα στο Mediterranean Village παραβρέθηκαν και πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας, επαγγελματίες, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του νομού.