Νέα ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το ερώτημα
της Φυσικής που ακυρώθηκε
Νέα ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το ερώτημα της Φυσικής που ακυρώθηκε
Νέα ανακοίνωση σχετικά με το Γ4 ερώτημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που ακυρώθηκε λίγες ώρες μετά την εξέταση του μαθήματος, καθώς θεωρήθηκε ελλιπής η διατύπωσή του, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Στο θέμα παρενέβη και ο ΛΑΟΣ, κατηγορώντας για «προχειρότητα» και «ανευθυνότητα» την αρμόδια επιτροπή εξετάσεων και ζητώντας τις «άμεσες» και «αυστηρές» ενέργειες της κυβέρνησης.
«Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετικά ερωτήματα υποψηφίων, επισημαίνει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).

»Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Φυσικής και στο τέταρτο ερώτημα (Γ4) του τρίτου θέματος, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η διατύπωση του ερωτήματος αυτού δεν ήταν πλήρης επιστημονικά, η ΚΕΕ προχώρησε στην ακύρωσή του και έδωσε αμέσως τις σχετικές οδηγίες στους βαθμολογητές επιμερίζοντας τις 7 μονάδες, που θα ελάμβανε το ακυρωθέν ερώτημα, στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα του ίδιου θέματος.
»Επαναλαμβάνεται ότι, όσον αφορά στη γραπτή εξέταση του μαθήματος, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικώς (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η ίδια ρύθμιση» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Ανακοίνωση του ΛΑΟΣ
«Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που επέδειξε η αρμόδια επιτροπή εξετάσεων για το θέμα της Φυσικής αναδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη διάλυση ενός ακόμα κρατικού μηχανισμού, ο οποίος ακολουθεί τη γενικότερη διάλυση του κράτους, που υπάρχει σε όλους του τομείς» αναφέρει ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας:
«Είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστική η αδιαφορία που επιδεικνύουν κάποιοι κρατικοί λειτουργοί απέναντι στην αγωνία των μαθητών και των γονέων τους. Περιμένουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης, που πρέπει να είναι οπωσδήποτε άμεσες και αυστηρές».
Πηγη: in.gr