benizelos-1Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Ετήσια Συνεστίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Γ. Μαλτζάρης: «Σταματήστε να «πυροβολείται» τον Όλυμπο από το πεδίο βολής»

Στην Κατερίνη βρέθηκε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, καλεσμένος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας.  «Τώρα φτιάχνουμε ένα κράτος που μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας ανάπτυξης, που μπορεί να θωρακίσει τον πολίτη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Αυτό το κράτος ονειρευόμαστε και οικοδομούμε», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σημείωσε πως το κράτος είναι αυτό που θα βάλει την τάξη σε μία κοινωνία και μία αγορά που έχει ανάγκη από στήριξη. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει, είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη , να υπάρχει ένα φορολογικό σύστημα που να σε πείθει πως δεν είσαι θύμα μίας εξαπάτησης από το Κράτος, αλλά σε αντιμετωπίζει ως ένα έντιμο συνομιλητή. «Πρέπει να φύγουμε από μία χύμα φορολογική κατάσταση, ένα σύστημα που έχει έντονο το στοιχείο της αδικίας. Μιλάμε για κάτι που θα έπρεπε να λυθεί στην χώρα μας εδώ και 180 χρόνια.  Κουβαλάμε στην «καμπούρα»  μας προβλήματα που υπάρχουν από την γέννηση του Ελληνικού Κράτους», πρόσθεσε.  
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε την ομιλία  του αναφερόμενος  στην επίσκεψη της τρόικας και τα αποτελέσματα που παρουσίασε. «Θα πάρουμε την δόση του Μαρτίου και θα συνεχίσουμε την τήρηση ενός δύσκολου προϋπολογισμού. Μέχρι τον Μάιο θα κάνουμε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο που θα κινηθούμε μέχρι το 2015. Το μνημόνιο στην πραγματικότητα περιορίζει την δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας», τόνισε.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η χώρα μας πρέπει να λάβει επώδυνες  αποφάσεις για το καλό της κοινωνίας, προσθέτοντας πως είναι ιδιαίτερα δύσκολα σε μία περίοδο κρίσης να ζητάς από μία επιχείρηση και έναν πολίτη να βάλουν μπροστά το κοινωνικό καλό, πάνω από την επιβίωση.

«Οι 15 μήνες από την έναρξη της σημερινής διακυβέρνησης που ισοδυναμούν με δεκαετίες. Υπάρχει πύκνωση του πολιτικού χρόνου και πλέον κινούμαστε με άλλους ρυθμούς, άλλες απαιτήσεις γιατί υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι. «Έρχονται να μας τα επιβάλλουν αυτά χωρίς την θέληση μας; Είμαστε ένα προτεκτοράτο που το κυβερνάει η τρόικα; Προφανώς όχι. Ότι κάνουμε γίνεται γιατί δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να λειτουργήσουμε, γιατί δεν υπάρχει άλλη σοβαρή πρόταση για να εφαρμοστεί. Θα μπορούσαν όλα να γίνουν διαφορετικά και καλύτερα, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να διαπραγματευτείς και να αποδεχτείς τους όρους για να μπορέσεις να αποδείξεις πως είσαι αξιόπιστος, για να μπορέσεις στην συνέχεια να επαναδιαπραγματευτείς με καλύτερες προϋποθέσεις», είπε  
Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως για να βρει η Ελλάδα τον δρόμο της θα πρέπει να διασφαλίσουμε την Εθνική μας ενότητα.  « Άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους, παιδιά με πολλά προσόντα βιώνουν την μακροχρόνια ανεργίας. Άτομα μέσης ηλικίας βιώνουν την προοπτική της απόλυσης, υπάρχουν αγρότες που βλέπουν να αλλάζουν οι συνθήκες. Χρειάζεται να στρέψουμε κάποιες δαπάνες στην κατεύθυνση αυτή και το έχουμε προβλέψει παρά τις δύσκολες συνθήκες. Και πρέπει να γίνει με στοχευμένες κινήσεις. Ακόμη και το ελάχιστο εισόδημα μπορεί να εφαρμοστεί αρκεί να γίνει στοχευμένα σε αυτόν που το έχει πραγματικά ανάγκη και όχι αυτό που δείχνει η φορολογική του δήλωση. Να σεβαστούμε την κοινή λογική. Ξέρουμε τι τραβάει ο επιχειρηματίας στις σχέσεις του με την τράπεζα. Όλα αυτά που πορεύονται από την κοινή λογική και την αγορά να είστε βέβαιοι ότι θα τα λάβουμε υπόψη μας. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά και έντιμα συνεννοημένοι μεταξύ μας. Να είμαστε μία γροθιά σαν κοινωνία και σαν έθνος. Πρέπει το νέο κοινωνικό και πολιτικό ήθος να το κάνουμε το αυτονόητο και το δεδομένο για τους πολίτες της χώρας αυτής. Αυτή και είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τα άλλα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ λέει το λόγο του με λόγο καθαρό και απλό. Είμαστε ανοικτοί στην διαμόρφωση της πιο ανοικτής συναίνεσης», επεσήμανε ο κ Βενιζέλος.

Καλές σχέσεις με άλλες χώρες
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδος με άλλε κράτη λέγοντας πως θέλουμε καλές σχέσεις φιλίας και γείτονας με όλους στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν συζητούνται, δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση. «Η Ελλάδα της κρίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Είναι η 28η οικονομία του κόσμου. Είναι μία χώρ
α με τους υψηλότερους δείκτες κοινωνικής ανάπτυξης, έχει πλούτο γιατί διαχειριζόμαστε ένα από τα καλύτερα οικόπεδα του κόσμου. Στην Ελλάδα άλλοι είναι αυτοί που έχουν τον πλούτο και τις καταθέσεις και άλλοι τα δάνεια και τις κατασχέσεις ή να δώσουν τους μικρούς μισθούς στους υπαλλήλους ή στους εργάτες που απασχολούν. Δεν έχει όμως ακόμη τους θεσμούς, το ώριμο φορολογικό σύστημα που θα μας κάνει να πιστέψουμε πως είναι πραγματικά κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος, που αξίζει να εισπράττει τους φόρους. Δεν είναι μόνο οι ανισότητες μεταξύ των πολιτών και των νοικοκυριών, αλλά και ανάμεσα στις περιοχές», είπε.
Για τον «Καλλικράτη»
Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στον «Καλλικράτη» σημειώνοντας πως μας έφερε πιο κοντά και η Θεσσαλονίκη και η Πιερία αγωνίζονται πλέον μαζί από την ίδια Περιφέρεια. «Έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε μόνοι μας το νέο πλαίσιο ανάπτυξης, να λύσουμε προβλήματα, να βρούμε την Περιφερειακή μας ταυτότητα. «Να δώσουμε απάντηση των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων της περιοχής. Εσείς διαχειρίζεστε μία βαριά κληρονομιά. Το Δίον, τον Όλυμπο και τόσα άλλα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να είστε στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στην χώρα.  Η ουσία είναι να πιστέψουμε σε ένα σχέδιο να το εφαρμόσουμε με συνέπεια και να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την περιδίνηση».
Ο κ. Μαλτζάρης
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Μαλτζάρης, ο οποίος ανέφερε πως η φετινή συγκέντρωση έγινε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με την κρίση να έχει παρεισφρήσει σε όλα τα επίπεδα.
Πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δίνει μία μεγάλη προσπάθεια για να βγει την χώρα από το αδιέξοδο αυτό και ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά σημάδια. Απευθυνόμενος προς τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Μαλτζάρης είπε πως η Πιερία βρίσκεται στους τελευταίους δείκτες ανάπτυξης και αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Ζήτησε την ανάδειξη του Ολύμπου και να σταματήσει να «πυροβολείται» από το πεδίο βολής. Σημείωσε δε την τεράστια ανεργία που αντιμετωπίζει ο νομό μας, αλλά και άλλα προβλήματα, όπως τα διόδια.  
Επίσης, ο κ. Μαλτζάρης, αναφερόμενος στην παρουσία Βενιζέλου στην Κατερίνη είπε  πως «υποδεχόμαστε έναν άνθρωπο που με την στάση του σφυρηλάτησε την ενότητα της παράταξης και σήμερα είναι κυβέρνηση με μεγάλη διαφορά». Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τίμησε τέσσερις συντρόφους, οι οποίοι εδώ και δεκαετίας δίνουν αγώνα για τον δημοκρατικό χώρο. Πρόκειται για τους κυρίους Γιάννη Καλαϊτζή,, Γιάννη Βελλή, Σπύρο Βουρδούκη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.