Συστατικά
800 γρ. σύκα
400 γρ. αχλάδια
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 γαρίφαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τα σύκα και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε φέτες.

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε ζάρια.
Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τα σύκα σε κομμάτια, τα αχλάδια σε ζάρια, τη ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι, το στικ κανέλας και τα γαρίφαλα.
Μετά καλύπτουμε το μπολ με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε για 1 με 2 λεπτά.
Το ξαναβάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 με 10 λεπτά, ξαφρίζουμε όταν χρειάζετε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Οταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη τη βάζουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζουμε καλά.

 

Πηγή:akispetretzikis.com