6493Αγιασμός των υδάτων έγινε στο Μακρύγιαλο Πιερίας παρουσία χιλιάδων επισκεπτών. 10 κολυμβητές βούτηξαν στα καθαρά  αλλά παγωμένα νερά του Μακρυγιάλου και ένας εξ αυτών ανέδυσε τον τίμιο σταυρό.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου Γ. Κωνσταντόπουλος, Δημ. Χριστογιάννης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,  εκπρόσωποι λιμενικών, αστυνομικών και άλλων αρχών. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γκοτσίδης ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο και τόνισε τη σημασία της μεγάλης γιορτής των Φώτων.  

 

 

 

kolindros1Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Κολινδρού με την παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων του Δήμου αλλά και την παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής ο σταυρός έπεσε στη μεγάλη πισίνα  όπου μικροί κολυμβητές αψηφώντας το κρύο και την ομίχλη, βούτηξαν και ανέδυσαν τον τίμιο σταυρό. 
Ευχές απηύθυνε εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Παπαϊωάννου ενώ ο Δήμαρχος Ευάγγελος Πολύζος ευχήθηκε σε όλους και ανακοίνωσε πως το κολυμβητήριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” και από την επόμενη χρονιά θα σκεπαστεί και θα θερμαίνεται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.