ΦΩΤΟ 2Τιμητική Εκδήλωση προς χάριν του νέου Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Νίνα Γκατζούλη: Ευχαριστούμε τον κ. Πασχάλη που δέχτηκε να αναλάβει το Αλεξάνδρειο.

Όλοι οι Μακεδόνες τον στηρίζουμε.

Την ολόπλευρη στήριξή τους στο πρόσωπο του Πιεριέα κ. Διονύση Πασχάλη εξέφρασαν εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στην Κατερίνη, προς χάριν του νέου Προέδρου και των νέων Μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών και τις Απανταχού Παμμακεδονικές Ενώσεις, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Δήμων, εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων και Συλλόγων αλλά και πολίτες του Νομού.
Η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Πασχάλη εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου εκφράστηκε από πολλούς που χαιρέτισαν την εκδήλωση, ιδίως όμως εκφράστηκε δια στόματος της Συντονίστριας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλης της Υφηλίου και Προέδρου της Ανωτάτης Αρχής του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, κ. Νίνας Γκατζούλη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

000«Οι Απανταχού Μακεδόνες από τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Νότια Αφρική, Ευρώπη και Νέα Ζηλανδία είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στο πλευρό μας τον κ. Διονύση Πασχάλη, μια προσωπικότητα από το Νομό Πιερίας που το όνομά του συνδέεται, εκτός των άλλων ιδανικών που τον εκφράζουν, και με το πατριωτικό συναίσθημα των Μακεδόνων. Τον ευχαριστούμε που δέχτηκε να αναλάβει το Αλεξάνδρειο και όλοι οι Μακεδόνες τον στηρίζουμε.

Ο χαιρετισμός της
κ. Γκατζούλη
Ολόκληρος ο χαιρετισμός της Συντονίστριας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλης της Υφηλίου και Προέδρου της Ανωτάτης Αρχής του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, κ. Νίνας Γκατζούλη έχει ως εξής:
«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, καθώς και το 11ο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου στο Λιτόχωρο Πιερίας και στη Φλώρινα, από τις 7 – 14 Ιουλίου 2013.
Οι Απανταχού Μακεδόνες καλωσορίζουν και ευχαριστούν τον κ. Διονύση Πασχάλη ως Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, που δέχτηκε να ενταχτεί στους αγώνες των ανά τον κόσμο Μακεδόνων.
Ο διορισμός του κ. Πασχάλη εκ μέρους της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Α. που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, στέλνει ένα δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το Ίδρυμα, κάτω από την καθοδήγηση του νεοδιορισθέντος Προέδρου θα αγκαλιάσει και θα προωθήσει την αληθή ιστορία του τόπου μας, την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό μέσω ακαδημαϊκών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων.
Οι Απανταχού Μακεδόνες από τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Νότιας Αφρικής, Ευρώπης και Νέας Ζηλανδίας είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στο πλευρό μας τον κ. Διονύση Πασχάλη, μια προσωπικότητα από το Νομό Πιερίας που το όνομά του συνδέεται, εκτός των άλλων ιδανικών που τον εκφράζουν, και με το πατριωτικό συναίσθημα των Μακεδόνων. Τον ευχαριστούμε που δέχτηκε να αναλάβει το Αλεξάνδρειο και όλοι οι Μακεδόνες τον στηρίζουμε».

Διονύσης Πασχάλης: Το Αλεξάνδρειο ανοίγει τις πύλες του σε όλους!
Στον δικό του χαιρετισμό ο νέος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύσης Πασχάλης, ανέφερε τα εξής:
«Ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε, καθώς και να σας διαβεβαιώσω ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Ίδρυμα.
Το Αλεξάνδρειο ανοίγει πλέον τις πύλες του προς όλους τους Πιερείς, προς όλους τους Μακεδόνες, προς όλους τους Έλληνες.
Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε την ιστορική μνήμη και να τονίσουμε τα εθνικά μας χαρακτηριστικά, τη Γλώσσα, την Τέχνη και το Ήθος, τη Σκέψη και τον Πολιτισμό μας.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από συνοχή για να αντέξουμε τις προκλήσεις των καιρών, γι αυτό και δεν περισσεύει κανείς.
Καλούμε όλους τους φορείς καθώς και τους πολίτες να στηρίξουν τις προσπάθειές μας και να συμμετέχουν και αυτοί, καταθέτοντας εγγράφως τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να αναδείξουμε όχι μόνο το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και την Πιερία, τη Μακεδονία
, την Ελλάδα μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης:
Σοφία Μαυρίδου
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου αναφερόμενη στο 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αλλά κυρίως στο πρόσωπο του κ. Διονύση Πασχάλη ευχήθηκε «από καρδιάς», όπως είπε, στον καινούργιο Πρόεδρο του Διεθνούς Αλεξάνδρειου Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη και στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία να υπάρχει μια νέα και εποικοδομητική συνεργασία και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στο πλευρό σας»!
Μίλησε επίσης για την κοινωνική προσφορά του κ. Πασχάλη και τόνισε ότι αυτή έχει αναγνωριστεί. Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπει κανείς ανθρώπους να προσφέρουν στον τόπο και κυρίως στους αδύναμους πολίτες, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Άλλοι χαιρετισμοί
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν και αναφέρθηκαν στους Ομογενείς Μακεδόνες, στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Αλεξάνδρειου αλλά και στάθηκαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια στο πρόσωπο του κ. Διονύση Πασχάλη, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, ο εκ Πιερίας καταγόμενος Ύπατος Πρόεδρος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Χατζής, ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Παχατουρίδης, η Πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Πιερίας κ. Θεανώ Γελαδάρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Γιώργος Κωτούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης, ο τ. Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Παπαπολύκαρπος αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Εφέσου και Ερυθροσταυρίτης Εθελοντής κ. Κατιρτζής.