Περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν για την Κατερίνη

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρωί της περασμένης Κυριακής ο αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας και ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας.
400 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο τα Πιέρια, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με τον κόσμο να τους καταχειροκροτά, τόσο κατά μήκος της, όσο και στον τερματισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Πριν την εκκίνηση του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση εθελοντές για την συμβολή τους στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.
Επιπλέον, όπως σημείωσε: «Όπως είναι γνωστό ο αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων αφιερώνεται στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας. Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στον αγώνα που συμβολικά έχει αφετηρία, μια περιοχή, όπου έγινε η τελευταία μάχη κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΠΑΠ ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος του αγώνα, που όπως τόνισε: «είναι ένα αθλητικό γεγονός που προστίθεται στην αλυσίδα των διοργανώσεων του Δήμου στον αθλητικό – πολιτιστικό τομέα και φιλοδοξία μας είναι να καταστεί  θεσμός». Παράλληλα τόνισε την σημαντική συμβολή των εθελοντών στην αίσια έκβαση της διοργάνωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΣ
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: « Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο σημερινός αγώνας στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντάξιο της ιστορίας της Κατερίνης και ενδυναμώνει τον μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Με συγκινητικά λόγια για την παρουσία της αποστολής της Παγκύπριας Ένωσης Δρομέων στην Κατερίνη μίλησε ο πρόεδρος της Σωκράτης Σωκράτους. «Είναι μεγάλη η  τιμή και η συγκίνησή μας που λαμβάνουμε μέρος σε έναν αγώνα που η διαδρομή του είναι ιστορική, προσκεκλημένοι του Δήμου Κατερίνης και των αδελφών μας του ΖΕΥΣ».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας  και τερματισμός η πλατεία Ελευθερίας. Ουσιαστική στην επιτήρηση και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή εκατοντάδων εθελοντών, μελών  συλλόγων, αλλά και απλών πολιτών. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό υπήρχαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα την εξέλιξη του παρακολουθούσαν γιατροί.
Σταθμός υδροδοσίας λειτουργούσε στον Σβορώνο  και στον τερματισμό.
Τα αποτελέσματα του αγώνα εξέδωσε έγκαιρα και έγκυρα ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου  Πιερίας-Ημαθίας. Χρώμα πολιτισμού έδωσαν με τις μουσικές τους σε όλο το μήκος της διαδρομής οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και ειδικότερα: 
Στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος παρουσίασε χορούς του Πόντου.
Στον Σβορώνο ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος επένδυσε μουσικά τον αγώνα με σύγχρονους μουσικούς ήχους, ενώ είχε και την ευθύνη για τον σταθμό υδροδοσίας.
Στην Ανδρομάχη ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» συμμετείχε με παραδοσιακούς κρητικούς ήχους, στην  μνήμη του νεαρού Κρητικού Κονταξάκη, που έπεσε στην μάχη για την απελευθέρωση της Κατερίνης.
Στην είσοδο του κεντρικού πεζόδρομου της Μ.Αλεξάνδρου ρυθμό έδιναν στους αθλητές  τα νταούλια νεαρών μουσικών του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», ενώ ο τερματισμός είχε ως
υπόκρουση το μουσικό σήμα του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ – ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ «ΠΕΡΙΚΛΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»
2ος ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’
3ος ΠΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
2η ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΚΑ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’
3η            ΧΡΙΣΤΕΛΛΑ ΣΤΑΘΗ      ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»                                                   
Πέρα από τις απονομές στους νικητές, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα έλαβαν από τους διοργανωτές όλοι οι συμμετέχοντες.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Η πρώτη απονομή έγινε στην σύζυγο του αείμνηστου Τάκη Παρασκευόπουλου από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή στον αγώνα ενός ατόμου με ειδικές ικανότητες από τον Βόλο, που διήνυσε την διαδρομή με το αναπηρικό του αμαξίδιο. Πρόκειται για τον Νίκο Μαλάτο, τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Διάκριση για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή έλαβε το ΤΕΙ Κατερίνης, ενώ τιμήθηκε και ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων, ο 73χρονος Δημήτρης Πουρσανίδης.
Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων έγινε ανάμεσα στα μέλη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και της Παγκύπριας Ένωσης Δρομέων Περικλής Δημητρίου.
Από τους προέδρους και αντιπροέδρους των δύο σωματείων τιμήθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Κατερίνης, όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ.
Απονομές στους νικητές έκαναν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: Καλλιόπη Μπατάλα -Τζουμέρκα, Αλέξανδρος Γιουμίδης, Νίκος Παπαζιώγας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μπερεδήμας, Αναστάσιος Παπαζήσης, Γιώργος Κυριακίδης,, Αντώνης Μάντζιος.
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.