Συστατικά

6 πατάτες, μέτριες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.γ. μπούκοβο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
χυμό, από 1 λάιμ
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
1/2 ματσάκι μάραθο, μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
4 αβγά, βρασμένα σφιχτά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό σε δυνατή φωτιά.
Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά ή όσο χρειάζεται, ώστε να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα με ένα μαχαίρι. Δεν θα πρέπει να μαλακώσουν πολύ, διότι θα τις μαγειρέψουμε ξανά στη συνέχεια.

Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, και τις κόβουμε σε μικρότερα ακαθόριστα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά το σκόρδο, τους σπόρους κόλιανδρου και το μπούκοβο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κουρκουμά και τον χυμό από το λάιμ.

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να πάρουν χρώμα και άρωμα οι πατάτες.
Ρίχνουμε τα μισά από τα φρέσκα αρωματικά (κόλιανδρο, μαϊντανό, μάραθο) και μαγειρεύουμε για ακόμα 4 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την πατατοσαλάτα σε μια πιατέλα ή ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αβγά, κομμένα στα 4, και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αρωματικά και το μπούκοβο.

Tip
Ιδανική συνταγή για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αβγά που σας περίσσεψαν.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com