Συστατικά

400 γρ. ξινόγαλο
3 αβγά, μεσαία
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. βασιλικό
50 γρ. λιαστή ντομάτα
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
150 γρ. μοτσαρέλα

Για το σερβίρισμα

3 κ.σ. ελαιόλαδο
ρόκα
μοτσαρέλα
ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, τα αβγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα και τη βάζουμε στο μπολ.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το μπέικιν, τη σόδα, τη μοτσαρέλα τριμμένη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα 10×30 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε φέτες.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε μέσα φέτες από το ψωμί και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με ρόκα, μοτσαρέλα, ντομάτα, ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com