Συστατικά

125 γρ. γάλα, χλιαρό
25 γρ. μαγιά ξηρή
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά, μεσαία
500 γρ. αλεύρι σκληρό
15 γρ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι και αλάτι. Ιδανικά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με τον γάντζο για 6-8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί.

Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Κόβουμε σε 10 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό ζυμάρι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Αφού φουσκώσουν τα ζυμάρια ανοίγουμε ξανά στο κέντρο την τρύπα με την οδοντογλυφίδα.

Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε κάθε ταψί για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια της αρεσκείας μας.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com