Την Παρασκευή, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού
ds-pydnas-kolindrou-1Την Παρασκευή, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού

Σ’ ένα μήνα κλείνει το υποκατάστημα του ΙΚΑ

Δυναμικό συλλαλητήριο διοργανώνει στο Αιγίνιο την Παρασκευή ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, αντιδρώντας στην κατάργηση της ΔΟΥ, του ΙΚΑ και της Εθνικής Τράπεζας Αιγινίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από ενημέρωση που έλαβε το σώμα πως τον Σεπτέμβριο μπαίνει «λουκέτο» στο   ΙΚΑ, καθώς έχει σταλεί σχετικό έγγραφο από τη διοίκηση του ιδρύματος στο υποκατάστημα Αιγινίου, με το οποίο ενημερώνει γι αυτή την απόφαση.   Θέμα χρόνου αποτελεί να σταματήσει η λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή, όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΤΕ στο Υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Κ. Κουκοδήμου. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να καταργηθεί και η ΔΟΥ στο Αιγίνιο, καθώς απόφαση του αρμόδιου υπουργείου είναι να υπάρχει μία εφορία σε κάθε νομό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού εκτιμά πως το κλείσιμο της συγκεκριμένων υπηρεσιών θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την περιοχή, ενώ ο προϋπολογισμός των οικογενειών θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερα, καθώς θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν μέχρι την Κατερίνη για να εξυπηρετηθούν.

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Το θέμα της κατάργησης των προαναφερόμενων υπηρεσιών έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Αντιδήμαρχος Αιγινίου Ξανθίππη Βασιλειάδου, η οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη στάση που κράτησαν οι Βουλευτές του νομού μας για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίοι δεν τους στάθηκαν στον αγώνα τους.
Ο κ. Πολύζος
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος σημείωσε πως το κλείσιμο των υπηρεσιών θα υποβαθμίσει τη Βόρεια Πιερία, ενώ αυτές οι αποφάσεις δεν συνάδουν με το πνεύμα του «Καλλικράτη». Ο κ. Πολύζος πρόσθεσε πως το κράτος δεν κοιτά πόσα χρήματα θα αναγκάζονται οι πολίτες να δαπανούν για τις μετακινήσεις τους, αλλά το πόσα ελάχιστα χρήματα θα εξοικονομήσει το ίδιο. Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού μετέφερε στο σώμα την  άποψη των Βουλευτών για το εν λόγω θέμα, οι οποίοι του είπαν πως οι καταργήσεις περιφερειακών υπηρεσιών είναι κυβερνητική απόφαση.   Επιπλέον, άφησε αιχμές και για την στάση που κράτησε η Περιφέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας πως το επίμαχο αυτό ζήτημα το ανήγαγαν σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά δεν έγινε τίποτε, είπε ο κ. Πολύζος συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να γίνει δυναμική κινητοποίηση την προσεχή Παρασκευή.
Ο κ. Λαγδάρης
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης σημείωσε πως το κλείσιμο μιας υπηρεσίας αποτελεί υποβάθμιση της περιοχής και θα δυσκολέψει τους πολίτες. Τόνισε δε πως αυτή η εξέλιξη δεν τους βρίσκει σύμφωνους, ενώ απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή είπε πως τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Ζήτησε δε από τους Βουλευτές του νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα αυτό. Ευθύνες στους Βουλευτές επέρριψε και η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δήμητρα Χαϊκάλη, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας  Δανιηλίδης είπε πως αυτή η απόφαση δεν ξαφνιάζει το συνδυασμό του, καθώς όλα αυτά προβλέπονται στο μνημόνιο.