2Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου πραγματοποίησαν, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Β’ Αντιπρόεδρος Ματούλα Βελώνη, ο Γ.Γ. Νίκος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης Μάρκος Κουλούμογλου, το μέλος του ΔΣ Γιάννης Πεΐδης και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΕΒΕ Νίκος Χουσουρίδης.
Θερμά συγχαρητήρια έδωσε και επισήμως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στον κ. Παπαθανασίου για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει στο νέο και με διευρυμένα προβλήματα Καλλικρατικό Δήμο Δίου – Ολύμπου.  
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε στον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου βασικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο ενώ, γενικότερα, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε τα εξής ζητήματα:
Τη συνδρομή του Δήμου με κάθε πρόσφορο μέσο οικονομικό ή/και πληροφοριακό σε κοινές δράσεις με το Επιμελητήριο για την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ ( του κλασσικού προτύπου καλοκαιρινού τουρισμού αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού) στον ευρύ πλέον Δήμο Δίου – Ολύμπου. Επίσης, ανέφερε ότι συντονισμένα οφείλουν να ζητήσουν την άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για τις αγροτουριστικές μονάδες ώστε να ανθήσει τουριστικά και η περιοχή του πρώην Δήμου Δίου.
Τη διαχείριση του λιμανιού του Πλαταμώνα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ώστε να λειτουργήσει ως πρότυπη τουριστική μαρίνα, με ταυτόχρονη εξασφάλιση των αναγκών που έχουν οι αλιείς της περιοχής.
Την ανάγκη κοινής προσπάθειας πίεσης για τη βελτίωση των δρόμων που ενώνουν παραλιακά τους Νέους Πόρους με το Βαρικό και τη Γρίτσα Λιτοχώρου. Τονίστηκε, δε, ότι πρέπει να δράσουν συντονισμένα για να λάβουν όλοι οι πολίτες και καταστηματάρχες τουλάχιστον των περιοχών Λεπτοκαρυάς, Πλαταμώνα, Νέων Πόρων, Σκοτίνας και Παντελεήμονα, ειδικές κάρτες διέλευσης από τα διόδια που τη στιγμή αυτή αποτελούν μεγάλο εχθρό και των επιχειρηματιών της Νότιας Πιερίας.
Την ενίσχυση και από το νέο Δήμο Δίου – Ολύμπου της υλοποίησης του οράματος που ονοματίστηκε σε πρώιμο στάδιο «Σχολείο του Ολύμπου», πρωτοβουλία που στηρίζεται από αρκετούς πρ. Δήμους της Πιερίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αγκαλιάστηκε από ενεργούς πολίτες της Πιερίας.
Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των ΚΑΠΗ σε όλα τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα, καθότι το Επιμελητήριο δέχεται πάρα πολλά παράπονα από μέλη του ότι ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής. Είναι βεβαίως σημεία των καιρών (της οικονομικής κρίσης) μα αρκετοί επιχειρηματίες διαμαρτύρονται ότι τα περιφερειακά ΚΑΠΗ μόνο κέντρα για τα μέλη τους δεν είναι τη στιγμή αυτή, αλλά μετατράπηκαν σε χώρους όπου νεότεροι απολαμβάνουν φθηνό φαγητό και καφέ.
Την ενεργοποίηση του Δήμου για την καταστροφή εμπορευμάτων – προϊόντων της παραοικονομίας και του παραεμπορίου και η αποστολή αιτήματος για ειδικούς ελέγχους ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για το Βιοτεχνικό Πάρκο Λιτοχώρου επικεντρώνοντας στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών των οικοπέδων και της εξεύρεσης λύσεων. Μάλιστα ο κ. Χατζηχριστοδούλου ζήτησε να αποσταλεί στο Επιμελητήριο το τοπογραφικό διάγραμμα ώστε να προωθηθούν ακόμη καλύτερα τα οικόπεδα του ΒΙ.ΠΕ. Λιτοχώρου.