Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με την Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου

antiper_1Σειρά επαφών με τους νέους δημάρχους και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου  Πιερίας, με σκοπό να θέσει τα πάγια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Η πρώτη συνάντηση έγινε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  Σοφία Μαυρίδου, όπου η διοίκηση του Επιμελητηρίου έθεσε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό – επαγγελματικό κόσμο του νομού και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Από την πλευρά της, η κα. Μαυρίδου δεσμεύτηκε να στηρίξει και να προωθήσει όλα τα δίκαια αιτήματα, ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία και του Επιμελητηρίου. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνονται μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Πρόσθεσε δε πως για την ανάπτυξη του νομού θα πρέπει να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός.

Τα αιτήματα του Επιμελητηρίου
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε συνολικά 11 αιτήματα του επιχειρηματικού και όχι μόνον κόσμου της Πιερίας,  με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρώτο θέμα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε τη δημιουργία αρχικά εμπορευματικού (cargo) αεροδρομίου στη θέση Kλειδί του Ν. Ημαθίας με δυνατότητα μελλοντικής μετεξέλιξης σε πολιτικό, καθότι θα ωθήσει σημαντικά την εμπορευματική κίνηση και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Πιερίας και θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών καθώς και μέρος της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ζήτησε να ενισχυθεί το τουριστικού προφίλ ( καλοκαιρινού – χειμερινού και εναλλακτικού ) της Πιερίας με άμεση χορηγία διαφημιστικής προβολής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και τη δημιουργία ενός πρότυπου εμπορευματικού σταθμού στον Μακρύγαιλο  αξιοποιώντας την επικαιροποιημένη μελέτη που έχει ήδη αναλάβει να χρηματοδοτήσει το Επιμελητήριο Πιερίας και παραδίδεται επισήμως μέχρι τα τέλη Γενάρη.  Η δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στο Αιγίνιο Πιερίας όπου έχει πραγματοποιηθεί και η ανάλογη μελετητική προεργασία, είναι ένα βασικό αίτημα για την ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας, τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, όπως και η  μετατροπή των λιμενικών μας υποδομών σε τουριστικές μαρίνες & η διαχείρισή τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ταυτόχρονη εξασφάλιση ειδικών χώρων για τους αλιείς. Όσον αφορά τη Βόρεια Πιερία, επίσης πρότεινε, την εγκατάσταση ενός μοντέρνου προπονητικού κέντρου στον Κολινδρό ή/και στον ορεινό όγκο των Πιερίων, που θα αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό με παράλληλη παροχή υπηρεσιών θεραπείας, αλλά και την αξιοποίηση των Αλυκών Κίτρους με εκχώρηση τουλάχιστον 100 στρεμμάτων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου θεραπευτικού & ιαματικού τουρισμού.  Ακόμη ένα θέμα που ήταν γραμμένο στην ατζέντα του Προέδρου του Επιμελητηρίου ήταν η δημιουργία ενός Θεματικού Πάρκου με βάση τον Όλυμπο & τη Μυθολογία, που θα δώσει ιδιαίτερο στίγμα στην πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής μας, όπως και η δημιουργία ενός Εκθεσιακού – Συνεδριακού Κέντρου στην Πιερία, πρωτοβουλία στην οποία το Επιμελητήριο μπορεί να πρωτοστατήσει.
Η διοίκηση του επιμελητηρίου ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη τη  συνδρομή της Περιφέρειας στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και την ανεξέλεγκτης επέκτασης των κινέζικων καταστημάτων, όπως και την  άσκηση πίεσης προς τους δημόσιους οργανισμούς και φορείς που έχουν χρέη προς ιδιώτες για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και την οικονομική ανακούφιση σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο.