Φεβρουάριος 2011


Τιμήθηκε ο Χάρης Τσαμπασίδης

 

Ως ο άριστος των αρίστων τιμήθηκε ο μαθητής της β’ λυκείου Λιτοχώρου, Χάρης Τσαμπασίδης, για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια που έλαβε σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς αλλά και για την πρόσκληση που του έγινε από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου, το M.I.T.
Η τιμητική διάκριση έγινε από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, αλλά και από τον διευθυντή του λυκείου Λιτοχώρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν των τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 28/1/2011.  Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του M.I.T. από τον εκπαιδευτικό κ. Ντινάκη, ομιλίες, βράβευση του Χάρη Τσαμπασίδη αλλά και βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και μαθητριών του λυκείου Λιτοχώρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκδήλωση με βραβεύσεις μαθητών έγινε λίγο αργότερα, στον ίδιο χώρο, από το γυμνάσιο Λιτοχώρου.
Ως ο άριστος των αρίστων τιμήθηκε ο μαθητής της β’ λυκείου Λιτοχώρου, Χάρης Τσαμπασίδης, για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια που έλαβε σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς αλλά και για την πρόσκληση που του έγινε από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου, το M.I.T.
Η τιμητική διάκριση έγινε από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, αλλά και από τον διευθυντή του λυκείου Λιτοχώρου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν των τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 28/1/2011.  Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του M.I.T. από τον εκπαιδευτικό κ. Ντινάκη, ομιλίες, βράβευση του Χάρη Τσαμπασίδη αλλά και βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και μαθητριών του λυκείου Λιτοχώρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκδήλωση με βραβεύσεις μαθητών έγινε λίγο αργότερα, στον ίδιο χώρο, από το γυμνάσιο Λιτοχώρου.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Πιερία

Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, παρέθεσε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011. Ο κ. Σταϊκούρας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ ειδική αναφορά έκανε στην απουσία πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.


Ο Δ. Δίου – Ολύμπου εκπέμπει S.O.S
Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα μήνα στη διοίκηση του Δήμου Δίου – Ολύμπου η  δημοτική αρχή και ήρθε αντιμέτωπη με την πρώτη παρακράτηση χρημάτων από τους λογαριασμούς που διατηρεί σε τράπεζες. Ένας εργολάβος, τον οποίο χρωστά ο Δήμος Ανατολικού Ολύμπου 300.000 ευρώ,  πήγες χθες σε τράπεζα και έχοντας στα χέρια του τη διαταγή πληρωμής ζήτησε τα χρήματα από τους λογαριασμούς του δήμου Δίου – Ολύμπου. 0 εργολάβος έλαβε μόνον 80.000 ευρώ, καθώς ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου κατέθεσε αίτηση ανακοπής και το δικαστήριο αποφάσισε ο εργολάβος να λάβει 80.000 ευρώ και όχι όλο το ποσό (300.000 ευρώ) που του χρωστά ο δήμος. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την καθαριότητα της περιοχής του πρώην δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας
Υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας για το αύριο έγινε,  η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την κο0πή της πίτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Μακεδονίας  – Θράκης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και άλλοι. Στην ομιλία του Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να μας πείσει τους για το πότε θα βγούμε από αυτό το τούνελ. «Προσωπικά γνωρίζω μία και μόνη επιχείρηση που καταγράφει ρεκόρ πελατών στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή διατηρεί τις πιο ισχυρές λίστες πελατολογίου: την Τειρεσίας Α.Ε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε πως τα προβλήματα των επαγγελματιών είναι πολλά, αλλά  οι λύσεις ανεπαρκείς και τις περισσότερες φορές δίνουν την εντύπωση ότι ο μόνος στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων και όχι η στήριξη της επιχειρηματικότητας. «Ο Επ
ιχειρηματίας βιώνει ένα Γολγοθά, όπου καθημερινά ποδοπατείται η αξιοπρέπειά του.Το ρευστό είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι επιχειρηματίες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τις ασφαλιστικές εισφορές τους ενώ δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει μετά το νέο ασφαλιστικό.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας   με τους Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων Κεντ. Μακεδονίας

Με τους Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Βέροιας, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά τη συνάντηση, από τους Προέδρους τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους της Περιφέρειας όπως είναι : Τα έντονα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας από την άναρχη λειτουργία του παρανόμου υπαιθρίου εμπορίου με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της αγοράς γενικότερα ενώ ζητήθηκε η συμβολή του Περιφερειάρχη στην αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας με συνεχούς ελέγχους και κατασχέσεις των διακινούμενων παρανόμων προϊόντων.


Νέα κινητοποίηση κατά των διοδίων την Κυριακή από το κίνημα
«Δεν πληρώνω»

Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Δ. Ρέππα περί «τζαμπατζήδων» και τις διαρροές από τις κοινοπραξίες ότι έχουν εντοπίσει οδηγούς που δεν πληρώνουν και θα τους στείλουν το λογαριασμό στο σπίτι, οι επιτροπές αγώνα «άνοιξαν» και πάλι τους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας. Στην Πιερία η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την   Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 3 το μεσημέρι, όπου για ακόμη μία φορά μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων «άνοιξαν» τις μπάρες για να περνάν ελεύθερα τα οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για την πυκνότητα και το υπερβολικό κόστος των διοδίων.


Επετειακές εκδηλώσεις στον Κολινδρό για την Επανάσταση του 1878
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό ο Κολινδρός τίμησε την Επανάσταση του 1878, έναντι του τούρκικου ζυγού, την περασμένη Κυριακή.  Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Περιφερειακής Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιος Σώκος, την αξιωματική αντιπολίτευση ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, αμέσως μετά τη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, εκφώνησε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Βενιζέλος στην Ετήσια Συνεστίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας
Στην Κατερίνη βρέθηκε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, καλεσμένος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας.  «Τώρα φτιάχνουμε ένα κράτος που μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας ανάπτυξης, που μπορεί να θωρακίσει τον πολίτη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Αυτό το κράτος ονειρευόμαστε και οικοδομούμε», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σημείωσε πως το κράτος είναι αυτό που θα βάλει την τάξη σε μία κοινωνία και μία αγορά που έχει ανάγκη από στήριξη. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει, είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη , να υπάρχει ένα φορολογικό σύστημα που να σε πείθει πως δεν είσαι θύμα μίας εξαπάτησης από το Κράτος, αλλά σε αντιμετωπίζει ως ένα έντιμο συνομιλητή. «Πρέπει να φύγουμε από μία χύμα φορολογική κατάσταση, ένα σύστημα που έχει έντονο το στοιχείο της αδικίας. Μιλάμε για κάτι που θα έπρεπε να λυθεί στην χώρα μας εδώ και 180 χρόνια.  Κουβαλάμε στην «καμπούρα»  μας προβλήματα που υπάρχουν από την γέννηση του Ελληνικού Κράτους», πρόσθεσε.


ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ

Επίσημος προσκεκλημένος στην ετήσια πολιτική εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Πέτρας ήταν ο Βουλευτής Ξάνθης και πρώην  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011. Με αφορμή την παρουσία του στην Πιερία ο κ. Κοντός, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Μόσχο Γιαλένιο, τον Γενικό Γραμματέα της ΝΟΔΕ, κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ  Πέτρας κ. Θωμά Σιώκα. Τον πρώην Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Πέτρος Παπανικολάου και ο διευθυν
τής κ. Θανάσης Γκουντάρας. Στη συνάντηση μετείχαν ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο πρώην Υφυπουργός κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Πλημμύρες και προβλήματα στο Δίον
Σοβαρά προβλήματα σε οδικές αρτηρίες και αγροτικούς δρόμους αλλά και κάποιες καταστροφές υποδομών στον δήμο Δίου-Ολύμπου, κυρίως στη δημοτική ενότητα Δίου, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18/2 και συνεχίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/2/2011. Τόσο κατά το διάστημα όπου έπεφτε καταρρακτώδης βροχή όσο και το πρωί του Σαββάτου, αλλά και στη συνέχεια, υφίστατο, σε συγκεκριμένα σημεία οδικών αρτηριών και αγροτικών δρόμων αδυναμία πρόσβασης οχημάτων. Για την διευθέτηση όσων προέκυψαν υπήρχε ετοιμότητα από πλευράς διοίκησης του δήμου, ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου έστειλε επιτόπου τεχνικό προσωπικό σε διάφορα σημεία ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα προς αποκατάσταση ιδιαίτερα των πλέον αναγκαίων υποδομών.


Τιμή στους αγωνιστές του Ολύμπου
Με την παρουσία του υφυπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Σπύρου Βούγια, ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι οι διήμερες εκδηλώσεις επετείου επανάστασης του Ολύμπου του 1878, που έγιναν στο Λιτόχωρο. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο υφυπουργός κ. Βούγιας μιλώντας για τη σημασία της επετείου, ανέφερε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ σήμερα εδώ, στον τόπο της καταγωγής μου, την ελληνική κυβέρνηση. Θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επέτειος της επανάστασης του Ολύμπου με έδρα το Λιτόχωρο και τον Κολινδρό. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται πως η επανάσταση αυτή παρότι κατεπνίγη στο αίμα, στην ουσία απέτρεψε την προσάρτηση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία και άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας που ακολούθησε, αλλά και την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.  Επομένως, θα ήθελα να τιμήσω σήμερα εδώ με την παρουσία μου το ελεύθερο και ανοιχτό πνεύμα των κατοίκων της περιοχής, να ευχηθώ υγεία και ευημερία και να διατηρήσουν πάντοτε αυτό το ανοιχτό και ελεύθερο πνεύμα. Αυτό είναι σημαντικό στους δύσκολους χρόνους που περνά σήμερα η χώρα μας».

Παμπιερική σύσκεψη στο επιμελητήριο για τα διόδια
Κλιμάκωση του αγώνα κατά των διοδίων αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια παμπιερικής σύσκεψης που έγινε στο επιμελητήριο Πιερίας.  Οι νέες αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για την ποινικοποίηση του «Δεν πληρώνω», τροπολογία που προκάλεσε την οργή των πολιτών που καθημερινά διέρχονται της εθνικής οδού και καλούνται να πληρώνουν το «χαράτσι» των διοδίων, χωρίς φυσικά να τους προσφέρεται εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις τους.