tokas

  1. ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΤΟΚΑΣ ΑΕ
  2. ΚΕ.Σ.Π.Υ.
  3. ΒΙΟ.ΖΩ.ΚΑΤ. ΑΕ
  4. ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Μια ακόμη πετυχημένη παρουσία στην 7η κλαδική Έκθεση Ζωοτεχνία, την μεγαλύτερη και πιο σπουδαία  έκθεση της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας στην χώρα μας, πραγματοποίησαν οι Πιερικές επιχειρήσεις του χώρου αυτού, που επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά τον κανόνα στον ρόλο που διαδραματίζουν.
Η 7η Ζωοτεχνία, η έκθεση της Κτηνοτροφίας και της Πτηνοτροφίας, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών που έσπευσαν από κάθε σημείο και κάθε γωνιά της χώρας να την επισκεφτούν, από την Πέμπτη 3 μέχρι και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, αποδεικνύοντας την δυναμική και την τεράστια προοπτική του κλάδου αυτού, που συνεχίζει να μην αναγνωρίζεται όπως θα έπρεπε.
Οι επιχειρήσεις από την περιοχή μας, που και φέτος συμμετείχαν στην 7η Ζωοτεχνία, που πραγματοποιήθηκε στους γνωστούς χώρους της ΔΕΘ  στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ των άλλων, ήταν:


ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΤΟΚΑΣ Α.Ε.

Οι ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΤΟΚΑΣ ΑΕ, στο περίπτερο 9, σταντ 16, με ένα σύγχρονο και μοντέρνο περίπτερο, σαφέστατατα πιο μεγάλο και πολύ πιο φιλόξενο για τους επισκέπτες του, όπου οι εκατοντάδες-χιλιάδες κτηνοτρόφοι, αγρότες και απλός κόσμος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τεράστια γκάμα παραγωγής των ζωοτροφικών προϊόντων που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται η εν λόγω εταιρία, ενώ παράλληλα έγιναν κοινωνοί του νέου εγχειρήματος που προωθεί η ΤΟΚΑΣ ΑΕ της καλλιέργειας του ηλιόσπορου, που αναμφισβήτητα έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα. Ο κ. Κώστας Τόκας υποδεχόταν προσωπικά τους επισκέπτες, μαζί με όλα τα μέλη-στελέχη της εταιρίας του και είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει διεξοδικά για τα βήματα που έχει κάνει, αλλά και για τους στόχους που θέτει. Δεν παρέλειψε βέβαια να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η κτηνοτροφία και εκτίμησε πως πρέπει να υπάρξουν άμεσα τα δείγματα έμπρακτης στήριξης από την πολιτεία.

ΚΕΣΠΥ

Στο περίπτερο 8, σταντ 26, η ΚΕΣΠΥ(Κεντρική Ένωση Σπόρων και Πολλαπλασιαστικού Υλικού), μια από τις πλέον δυναμικές συνεταιριστικές οργανώσεις, δια του Προέδρου της και συντοπίτη μας κ. Γιώργου Πολυχρονίδη και των συνεργατών του, παρουσίασε τους εκπληκτικούς ποιοτικούς σπόρους και το πολλαπλασιαστικό έργο που παράγει για λογαριασμό των Ελλήνων αγροτών, με μοναδικό γνώμονα να έχουν την ευκαιρία αυτοί να παράγουν φτηνά, ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα.

ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ
Στο περίπτερο 9, σταντ 10, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα της ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου και τους συνεργάτες του για κάθε θέμα που τους ενδιαφέρει, αλλά και να γνωρίσουν τα νέα προιόντα που παράγει η εταιρία.

ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ
Στο περίπτερο 1, παρουσίασε τους εκλεκτούς χοίρους αναπαραγωγής, η μονάδα ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, του συντοπίτη μας επιχειρηματία κ. Γιώργου Ποντίκη, που δραστηριοποιείται περί τα 30 έτη στον χώρο αυτό, έχοντας στο ιστορικό της καταγράψει επιτυχίες και προσπαθεί τώρα να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της χοιροτροφίας.  Αξίζει να σημειωθεί πως από το σταντ της ΕΦ ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ είχε την ευκαιρία να περάσει και η αρμόδια για το ζωικό κεφάλαιο  υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, η οποία είχε διεξοδική συζήτηση με τον κ. Ποντίκη για το μέλλον και την προοπτική αυτού του κλάδου. Ο Γιώργος Ποντίκης δεν παρέλειψε να ζητήσει την ουσιαστική στήριξη της υφυπουργού στον κλάδο των Χοιροτρόφων όλης της επικράτειας.