Τρεις βδομάδες έχουν απομείνει για να υποδεχτεί στις 30 Ιουνίου η επετειακή διοργάνωση του 10ουOlympusMarathon τους συμμετέχοντες και τους φίλους του ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, το βουνό των θεών.

 

Η υποστήριξη που προσφέρουν οι εθελοντικές ομάδες είναι καταλυτική για την εύρυθμη υλοποίηση του αγώνα. Έχουν ήδη σχεδιάσει τα πλάνα τους και επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να είναι πανέτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμμετέχοντες του 10ου ΟΜ.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κατερίνης θα αναλάβει για μια ακόμη χρονιά το δύσκολο έργο της παροχής πρώτων βοηθειών και της διάσωσης, ενώ ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας τις επικοινωνίες του αγώνα.

Οι γιατροί Θάνος Σπηλιωτόπουλος και Μιχάλης Κατσαμάκας έχουν έτοιμη ομάδα 5 συναδέλφων τους και θα παράσχουν ιατρική κάλυψη στο Οροπέδιο των Μουσών, στα Πριόνια, στην Καστάνα και στον τερματισμό. Αυτή τη στιγμή μεριμνούν για τη συγκέντρωση ιατρικού υλικού.

Οι ΕΟΣ Δίου, Καρίτσας και Λιτοχώρου εκτός από το έργο του καθαρισμού των μονοπατιών είναι έτοιμοι να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τους αθλητές στους σταθμούς του Ορλιά (EOΣ Καρίτσας), ενώ κάτοικοι του Δίου τους σταθμούς στο Ξηρολάκι και Αγ. Κωνσταντίνο.

Μέλη του ΣΔΥ Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί τους αθλητές στο Σταθμό της Πετρόστρουγκας. Οι υπεύθυνοι των καταφυγίων Χρήστος Κάκαλος και Σπήλιος Αγαπητός με τη συνδρομή εθελοντών θα υποδεχτούν με τη σειρά τους τούς δρομείς του αγώνα, αφού τις προηγούμενες ημέρες θα έχουν εξασφαλίσει το ασφαλές πέρασμά τους από τα δύσκολα σημεία της διαδρομής. Σε σταθμούς σε όλο το μήκος της διαδρομής θα βρεθούν και αθλητές που έχουν τρέξει το ΟΜ προηγούμενες χρονιές και θέλησαν να λάβουν μέρος στον ΟΜ με ένα διαφορετικό τρόπο. Συνολικά πάνω από 300 εθελοντές σε οργανωμένες εθελοντικές ομάδες ή ως μεμονωμένα άτομα θα υποστηρίξουν την διοργάνωση του ΟΜ.

Στην φετινή γιορτή του ΟΜ αρωγοί στέκονται οι εταιρίες Buff®, η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Δίου – Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ), η Powerbar– Δημητριάδης (ενεργειακά gel&Shots), η φαρμακευτική εταιρία Novonordisk, η SoloEnergy (βιολογική μπάρα Ελληνικής «καταγωγής»), η EraEnergy, το κτήμα Ζαφειράκη, το Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω και η Παραδοσιακή Κατερίνης Μπαρδάκη. Η εταιρία Ostracon θα αναλάβει την αποθεραπεία των δρομέων, ενώ η εταιρία NaturaPharm θα προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες σετ προϊόντων περιποίησης ποδιών Gehwol.

Τέλος, τον φετινό αγώνα υποστηρίζουν η εταιρία νομικής προστασίας ARAG, το Επιμελητήριο Πιερίας, η Συνεταιριστική τράπεζα Πιερίας και η Περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Την φωτογράφιση της διοργάνωσης θα αναλάβει για μια ακόμη χρονιά η GoExperience, ενώ ο Στάμος Μπιρσίμ της Olyvon σε συνεργασία με την GoExperience θα απαθανατίσουν σε βίντεο στιγμές της 10ης επετειακής διοργάνωσης, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Λιτόχωρο, 06/06/2013