Συστατικά

15 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τις ταρτιέρες
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
400 γρ. έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3 αβγά, μέτρια
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
100 γρ. κατσικίσιο τυρί

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βουτυρώνουμε ελαφρώς 9 ταρτιέρες διαμέτρου 12 εκ.
Με τη βοήθεια του πλάστη και του αλευριού ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για τάρτες. Θα πρέπει να έχει πάχος 3 χιλ.
Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 12 εκ. κόβουμε 9 δίσκους ζύμης, τους οποίους βάζουμε πάνω στις ατομικές ταρτιέρες.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη βάση της κάθε τάρτας και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τα 15 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και, αφού καραμελώσει για περίπου 15-20 λεπτά, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο μέχρι να το χρειαστούμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα, τα αβγά, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Κόβουμε κομμάτια από το τυρί και τα μοιράζουμε στις ταρτιέρες μαζί με το καραμελωμένο κρεμμύδι.

Μοιράζουμε το μείγμα με τα αβγά μέσα στις ταρτιέρες, προσέχοντας να μην τις γεμίσουμε μέχρι πάνω, γιατί η γέμιση φουσκώνει με το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τις ταρτιέρες σε 1 ή 2 ταψιά και τις βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε τις κις για 20-30 λεπτά να κρυώσουν, και τις αφαιρούμε και από τις ταρτιέρες.
Σερβίρουμε τις κις χλιαρές, πασπαλίζοντάς τες με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com