Ολοκληρώθηκε την Κυριακή  το Συνέδριο των Νέων Αγροτών στην Πιερία

Με την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεξήχθη στο Ελατοχώρι το Πανελλήνιο Συνέδριο των νέων Αγροτών. Ο ΥπΑΑ&Τ κ Αθανάσιος Τσαφτάρης   κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου χτυπώντας την κουδούνα μαζί με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασ Γιαννόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας κ. Δημ. Δαλαμήτρα. Το πρωί της Παρασκευής μίλησε  στο Συνέδριο ο Γ.Γ. του Υπ Α Α & Τ κ Δημ. Μελάς, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αν Υπουργός Αγρ Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, καθώς και ο Βουλευτής Πιερίας Γ. Κωνσταντόπουλος. Παραβρέθηκε και η Ανττιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σ Μαυρίδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περ Κεν Μακεδονίας κ. Δημ. Ευθυμιάδης (Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν  20 πετυχημένες ιστορίες Νέων Αγροτών, που πίστεψαν και υλοποίησαν την ιδέα της επιστροφής στην περιφέρεια και της επαγγελματικής ενασχόλησης με τη γεωργία.
Οι ιστορίες αυτές των νέων αγροτών φανερώνουν την επιθυμία για αγροτικές επενδύσεις σε μονάδες μεταποίησης, όπως είναι οι κτηνοτροφικές και ελαιοπαραγωγικές μονάδες.
Με αφορμή τη   εκδήλωση με τους 20 «Πρωταθλητές» των Νέων Αγροτών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε:
«Στη σημερινή δύσκολη εποχή με τον ανθρώπινο πόρο σημαντικά περιορισμένο στη γεωργία, τέτοιου είδους εκδηλώσεις αναδεικνύουν την επιτυχημένη δραστηριότητα νέων ανθρώπων στην αγροτική ενασχόληση και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση. Η επιστροφή κι άλλων νέων ανθρώπων στη γεωργία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου μας.
Η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει και δημιουργεί στην κοινωνία την πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για την αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.
Ενδεικτικό της αλλαγής νοοτροπίας είναι η στροφή των νέων ανθρώπων στη γεωργία, γεγονός που αποδεικνύεται από την άνοδο των βάσεων στις Σχολές Γεωπονικής, Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής»