Κλειστό –μέχρι να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση- βρίσκεται από τις 3 Ιανουαρίου του Κρατικό ΚΤΕΟ Πιερίας, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, τουριστικών λεωφορείων αλλά και ΚΤΕΛ να αναγκάζονται για να λάβουν βεβαίωση τεχνικού ελέγχου να πηγαίνουν στη… Θεσσαλονίκη.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε   συνέντευξη τύπου ο πρόεδρους του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου επισημαίνοντας τη μεγάλη ζημιά τόσο για τους ιδιοκτήτες των βαρέων οχημάτων που αναγκάζονται να πληρώνουν πετρέλαιο για να πάνε Θεσσαλονίκη να περάσουν τεχνικό έλεγχο περίπου 100 Ευρώ, αλλά και των συνεργείων της Πιερίας που χάνουν ένα ιδιαίτερο εύρος πελατείας, αφού όπως είπε «αν κάποιο όχημα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο τεχνικό έλεγχο σίγουρα δεν θα γυρίσει στην Κατερίνη για να πάει στο συνεργείο, αλλά θα προτιμήσει να πάει σε συνεργείο της Θεσσαλονίκης».
Υπάρχουν συνεργεία που διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συνέχισε λέγοντας πως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως από το Μάιο το Υπουργείο έδινε τη δυνατότητα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 8 μηνών στις Περιφέρειες να πιστοποιήσουν τα Κρατικά ΚΤΕΟ».
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου μία τέτοια πιστοποίηση απαιτεί περίπου 10.000 Ευρώ και θα έπρεπε να είχε γίνει άμεσα αφού η Πιερία διαθέτει ένα μεγάλο στόλο βαρέων οχημάτων, ενώ την ίδια στιγμή το Κρατικό ΚΤΕΟ του Νομού μας είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο αφού έχει έσοδα της τάξης των 120.000 έως 150.000 ευρώ το χρόνο.
Παράλληλα, τόνισε πως θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους στα βαριά οχήματα έτσι ώστε αυτά να μην «φεύγουν» στη Θεσσαλονίκη.
Κλείνοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε από το νέο Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα να δει το θέμα με μεγάλη προσοχή.

Η Διεύθυνση Μεταφορών Πιερίας για την  πιστοποίηση του ΚΤΕΟ

Σχετικά με τον θέμα που δημιουργήθηκε για την πορεία της διαδικασίας πιστοποίησης του δημόσιου ΚΤΕΟ Πιερίας επισημαίνουμε τα παρακάτω:
– Στις ενημερωτικές συσκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Δ/νση μας , επισημάνθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του ΚΤΕΟ μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης , για την εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού μας.
Επίσης θεωρήθηκε ως απολύτως αναγκαία παράταση του χρόνου για την πιστοποίηση λόγω εκκρεμοτήτων όπως η αλλαγή  νομιμοποίησης της λειτουργίας των ΚΤΕΟ από διαπίστευση σε πιστοποίηση.
– Η  άποψη αυτή γνωστοποιήθηκε στην Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
– Η Π.ΚΜ. αποφάσισε η πιστοποίηση των δημοσίων ΚΤΕΟ όλης της Περιφέρειας να γίνει ενιαία, με τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης.
Με έγγραφο ( Α.Π. 179423/393) της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών  προς το αρμόδιο Υπουργείο , που κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας, και τελικό υπογράφοντα τον πρώην αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ.Ψωμιάδη , τονίζεται η θέση της Περιφέρειας για την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ.
Επισημαίνεται ακόμη πως λόγω της σχετικής ασάφειας που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα περί κατάργησης των Δημοσίων ΚΤΕΟ, η Περιφέρεια δεν ήθελε να προχωρήσει στην πιστοποίηση χωρίς την πολιτική δέσμευση από πλευράς Υπουργείου.
Για τον λόγο αυτό αιτήθηκε παράταση του χρόνου πιστοποίησης μέχρι το τέλος του 2013.   Τονίζουμε πως η υπηρεσία μας είναι πάντοτε στην διάθεση όλων των φορέων του νομού μας για ενημέρωση  και  συνεργασία με στόχο το γενικό καλό.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε να λειτουργούμε πάντοτε . Τέλος κάνουμε γνωστό πως την Δευτέρα  14-01-2013, αρχίζει η διαδικασία της εκπόνησης προκαταρκτικής μελέτης για την πιστοποίηση του Δημοσίου ΚΤΕΟ Πιερίας , με την επίσκεψη ειδικού τεχνικού κλιμακίου.         
Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης
Αθανάσιος Τσιαμπέρας
Η Αναπληρώτρια  Προϊσταμένη  ΚΤΕΟ Βασιλική Μανουσαρίδου