Συστατικά

5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
4 φέτες μοτσαρέλα
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
600 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
1 ντομάτα, κομμένη σε μισοφέγγαρα
1/4 ματσάκι βασιλικό, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Τα τελευταία 5 λεπτά απλώνουμε 1 φέτα μοτσαρέλας πάνω από κάθε κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το βαλσάμικο ξίδι με τη μουστάρδα, την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κρατάμε 1 κ.σ. στο πλάι για το σερβίρισμα.

Προσθέτουμε στο μπολ τα μπουκετάκια του μπρόκολου και μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε με το μπρόκολο, τα φύλλα βασιλικού και τη σάλτσα που κρατήσαμε στο πλάι.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com