Συστατικά

1 πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
20 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά, μέτρια
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 τορτίγια, κομμένη σε τριγωνάκια, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε την πιπεριά τσίλι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, για περίπου 15 λεπτά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αλατοπιπερώνουμε.
Σπάμε τα αβγά πάνω από τη σάλτσα.

Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι για περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με τις τορτίγιες.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com