Συστατικά

1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 στικ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κουρκουμά, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. γάλα καρύδας
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο στα 4 και σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. Το σέλερι σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το κύμινο.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τα μισά λαχανικά με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη στην κατσαρόλα.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com